Brugpieperpakket voor kinderen van de Voedselbank

op .

BRUGPIEPERS VOEDSELBANK ZORGENVRIJ NAAR MIDDDELBARE SCHOOL DOOR DE RIKI STICHTNG!

 

Voorzitter van de Voedselbank in de stad Ulfert Molenhuis, verwelkomde een volle zaal met brugpiepers en hun ouders om ze te verrassen! Samen met studentendesk Rode Kruis heeft het bestuur voor veertig brugpiepers fietsen, tablets, schriften, bonnen voor agenda’s, kleding en sportkleding passers, pennen ingekocht. De studenten leerden de kinderen eerst boekenkaften en dat lukte wonderwel heel goed. Daarna kregen de kinderen een mooie rugzak met alle schoolspullen  er in. De tablet was hierbij wel de grootste verrassing! Hierna werden de kinderen door de studenten naar buiten gelokt. De grote roldeur ging open en daar stonden maar liefst veertig nieuwe Union fietsen met drie versnellingen, precies in de maten van de kinderen. Een aantal kinderen huilden van emotie en konden zich nauwelijks voorstellen dat zij een nieuwe fiets cadeau kregen. Voor de voorzitter was dit de mooiste dag van het jaar door te zien hoe gaaf het is dat deze arme kinderen straks met een voorspong naar de middelbare school gaan! Opnieuw  was het de Riki stichting uit Ouderkerk aan de Amstel die dit alles mogelijk heeft gemaakt en zij kregen dan ook van alle kinderen het grootste applaus!

 

RTV Noord rechtstreeks radio-uitzending 10 juli 2019  15.20 uur.

OOG TV: uitgebreide mooie reportage https://www.oogtv.nl/2019/07/voedselbank-verrast-aanstormende-brugklassers/

 

Aanstormende brugklassers uit kansarme gezinnen zijn woensdagmiddag in het zonnetje gezet. Bij de Voedselbank aan de Ulgersmaweg kregen ze een rugtas met inhoud. “Ik had niet verwacht dat er zoveel spullen in een tas passen.” “Dit is één van de mooiste dagen in het jaar”, zegt Ulfert ...
www.oogtv.nl

 

 

Er waren dit jaar meer kinderen door groei van de VBSG. Toch lukt het te voldoen aan het verzoek van de Riki stichting om de kinderen zoveel mogelijk de vrije keus te laten. Dat gebeurde bij aanschaffen schoolagenda, kleding set en een sportkleding set.

We hebben scherp ingekocht bij:

Herman van der Meulen, fietsenzaak                    : voordeel op brutoprijs                               : € 3.200 ( fietsen werden door van der Meulen ook gratis gemonteerd en voorzien van een stevig tweede hangslot)

Expert Groningen (tablets)                                         : voordeel op brutoprijs                                : € 1.200  (hoezen voor de tablets worden na-geleverd voor 1 augustus 2019)

Overschot: ongeveer € 30 op het door de Riki stichting beschikbaar gesteld budget van € 30.000. Penningmeester Jan Huizinga  maakt z.s.m. een bestedings-overzicht, dat we u dan zullen toezenden.

 

Hartelijke dank RIKI met een allerhartelijkste groet,

namens bestuur, bedrijfsleiding en alle cliënten,

 

Ulfert Molenhuis

 

bestuursvoorzitter

Feestdagen / Voedselbank GESLOTEN

op .

De Voedselbank is gesloten op:

Donderdag 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag)

Maandag 10 juni 2019 (2e Pinksterdag)

Cliënten van beide dagen mogen op een andere dag langskomen in die zelfde week voor hun voedselpakket

MARIA KRUIT VERWENT KINDEREN VOEDSELBANK OPNIEUW!

op .

Bij een vorige actie verzamelde ze maar liefst 53 boeken met voetbalplaatjes! Nu kwam ze met 63 boekjes vol Tatoos. 61 pakjes met Tatoos en 31 vitamini. Dat zijn in totaal ruim 2.500 objecten en dat allemaal voor kinderen van de Voedselbank en die zullen er maar wat blij mee zijn!
De naam Maria betekent eigenlijk "zee", maar deze Maria is geen zee te hoog! Ze gaat door met inzamelen en wij vragen iedereen haar hierbij in de Weijert te helpen! Heel veel dank voor al dit verzamelwerk voor de armste kinderen uit de stad.

 

NAVIGATORS SCOREN MET MAALTIJD OP DE VISMARKT!

op .

NAVIGATORS SCOREN MET MAALTIJD OP DE VISMARKT!

 

Een groep studenten van studentenvereniging Navigators organiseerden woensdagavond 6mei 2019 voor het eerst een groots diner op de Vismarkt. Het was koud, maar het bleef gelukkig droog! Vijf restaurants kookten voor maar liefst ruim 500 mensen! Veel cliënten van de Voedselbank waren uitgenodigd en trotseerden de kou. Studenten mengden zich onder de armen en gingen met ze in gesprek. Ook wethouder Inge Jongman zat aan een van de tafels. OOG TV maakte er een mooie reportage van en het diner werd afgesloten met een heerlijk ijsje. Dank aan de organisatoren van de Navigators, die ook op andere terreinen nauw met de Voedselbank samenwerken!

  • Kringloopbedrijf Mamamini
  • Stichting Emmaplein Foundation
  • Kansfonds
  • Vrije Baptisten Gemeente
  • De Nederlandse Gasunie
  • Gemeente Groningen
  • Rabobank Groningen
  • Jumbo Supermarkten

Bij problemen met of vragen over deze website kunt u contact opnemen met de Stadse voedselbank Groningen